WC verstopt in Amsterdam

De grootste boosdoener van een verstopt toilet is het doorspoelen van ‘vochtig toiletpapier’. Wat veel mensen niet weten is dat vochtig toiletpapier niet oplosbaar is en dat het naast een verstopping enorme schade kan veroorzaken aan gemalen, waterzuiveringsinstallaties en rioolpompen. De oorzaak van een wc verstopping is in de helft van alle gevallen het weggooien van vochtig toiletpapier.
De verstopping zit in de meeste gevallen in de wc pot zelf. Reden hiervan is dat er iets in de wc verstopt is geraakt wat er simpelweg niet doorheen past. Dit probleem is snel opgelost, en als wij geen gebruik van onze specialistische riool apparatuur hoeven te maken, kost dit u slechts 80 euro. In financiële zin een meevaller dus voor u.
AKC-loodgieter is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar onder nummer 06-15231384, en kunt u het probleem direct bespreken met een loodgieter met kennis van zaken. Bij problemen met een verstopte wc komen wij dan direct.

Werkwijze

Bij een verstopping dieper in het riool zullen wij de wc pot verwijderen, en met een mechanische verenmachine de riolering reinigen. Hierbij wordt tevens de wand van de riolering gereinigd doordat de ontstoppingskop aan de voorzijde van de veer zich in de verstopping draait. Het goed doorspoelen van de riolering na de mechanische reiniging zorgt er dan voor dat de oorzaak van de verstopping weggespoeld wordt. Met behulp van een rioolcamera kunnen wij zien of we klaar zijn of dat de ontstoppingsveer nogmaals ingevoerd moet worden.
In een woning of winkel gaat onze voorkeur uit naar mechanisch ontstoppen boven hoge drukreiniging. Als het mogelijk is om ons bij een wc verstopt in Amsterdam een toegang tot verschaffen via een ontstoppingsstuk of erfscheidingsput, zal bij een hardnekkige verstopping wél de verstopping met een grote hoeveelheid water onder hoge druk weggespoten worden.
Na het oplossen van de verstopping kunnen wij het riool controleren op eventuele defecten met de inspectiecamera. Als het riool in orde is kunnen wij garantie op de ontstopping geven, zoals in de meeste gevallen. Wij zullen u een vrijblijvend voorstel doen in het geval er wel een defect aan het riool wordt ontdekt. Zo voorkomen wij dat het probleem zich in de toekomst weer zal herhalen.

Tips ter voorkoming van wc verstopping

Zorg er voor dat er in badkamer of toilet een prullenbak aanwezig is voor het deponeren van vochtig toiletpapier. Van dit soort producten staat op de verpakking dat doorspoelen in de wc geen kwaad kan, maar vochtig toiletpapier is zeker niet water oplosbaar, wel biologisch afbreekbaar in de meeste gevallen.
Bij een wc verstopt in Amsterdam en omgeving belt u AKC-loodgieter, hét loodgietersbedrijf van Noord-Holland. Oók ’s nachts, ‘s avonds en in het weekend krijgt u een specialist aan de lijn.